Home

Achtergrond

Kans op lichte verbetering marge WKK-bezitters

Op de termijnmarkt heeft de prijs voor elektriciteit de laatste handelsdagen meer ingeleverd dan de prijs voor gas.

Dat geldt niet voor de spotmarkt, waar door een lager dan verwachte windproductie de prijzen juist opliepen. De gemiddelde marge voor WKK-bezitters is verslechterd tot zo’n 30 euro per MWh. De gasprijs, zo’n 27,3 cent per kuub bij levering in 2012, zal naar verwachting deze week verder dalen terwijl de termijnmarkt voor elektriciteit stabiel is.

De olieprijs is na een korte opleving weer in mineur. Oliekartel Opec meldt dat het groeitempo van de vraag afneemt. Bovendien melden Europese ministers van financiën geen aanvullende maatregelen te nemen om de economie te stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.