Home

Achtergrond

Inflatie Duitsland op hoogste stand in 3 jaar

Wiesbaden – De inflatie in Duitsland is in september gestegen naar 2,6 procent op jaarbasis.

Dat is het hoogste niveau in 3 jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale bureau voor de statistiek die woensdag werden gepubliceerd.

In augustus kwam de inflatie uit op 2,4 procent. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in september met 0,1 procent. De inflatiecijfers zijn gebaseerd op gegevens uit zes Duitse deelstaten die goed zijn voor meer dan de helft van de Duitse bevolking.

De Europese Centrale Bank (ECB) streeft naar een inflatie van net onder de 2 procent. De oplopende inflatie in de grootste economie van de eurozone kan betekenen dat de ECB voorlopig afziet van een renteverlaging.

Of registreer je om te kunnen reageren.