Home

Achtergrond

Grote Zwitserse discounter schrapt Wiesenhof-producten wegens welzijnseisen

Zürich – De Zwitserse grootgrutter Denner schrapt pluimveevlees van Wiesenhof uit het assortiment.

Reden voor deze als preventief aangeduide maatregel zijn actuele berichten in de Duitse media dat de dierenwelzijnsstandaard bij Wiesenhof mogelijk niet wordt gehandhaafd, zo heet het in een door Denner vandaag uitgegeven verklaring.

De maatregel blijft van kracht zolang niet de twijfel daarover niet is weggenomen. De bedoelde mediaberichten betreffen een eind vorige maand door de ARD uitgezonden tv-documentaire over ’het systeem Wiesenhof’. Daarin waren beelden te zien van mishandeling van pluimvee. Deze beelden waren volgens de ARD opgenomen bij leveranciers van Wiesenhof.

Denner rekent zich met 440 supers in Zwitserland tot de leidende spelers in het discountsegment van de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.