Home

Achtergrond

Graanmarkt wispelturig door schuldencrisis

De onzekerheid van politici over de schuldencrisis vertaalt zich in een wispelturige graanmarkt.

In Parijs daalden de tarwe- en mais-prijzen op maandag, stegen op dinsdag en daalden weer op woensdag. De graanbeurs Groningen verlaagde de tarwe- en gerstprijs. Het HPA verhoogde de tarweprijs en hield gerst stabiel.

De graanmarkt heeft geen richting. Goedkope tarwe uit Rusland zet de prijzen onder druk. Maar de vorst is vroeg ingevallen in Canada en de VS. Daar staat nog heel wat graan op het land. Het is droog in China en de prognoses voor de oogst in de EU dalen. De vraag is hoe lang Rusland in dit tempo tarwe kan blijven exporteren. Als die stroom opdroogt kunnen de prijzen weer stijgen.

Prognose: markt is onzeker

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.