Home

Achtergrond

Goede prijzen gevolg van lager aanbod schapen

De handel in schapen loopt nog steeds goed. Reden voor de veemarkt in Leeuwarden om de noteringen onveranderd te laten.

In Purmerend werd de ooiennotering met 2 euro verhoogd. Belangrijkste reden voor de relatief hoge prijzen is het beperkte aanbod. Het aantal schapen is ten opzichte van vorig jaar met 4 procent gedaald, zo blijkt uit de Landbouwtelling.

De schapensector bereidt zich voor op het offerfeest dat begin november start. Dat houdt de prijzen in de benen, en zelfs een verdere prijsstijging is niet uit te sluiten. De aanvoer van schapen uit Engeland, die op mestcontract worden geleverd, is volgens de handel toegenomen. De export van ooien loopt goed.

Prognose: gelijk of zelfs hoger.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.