Home

Achtergrond

Geïntrigeerd

Janneke Snijder (linksvoor) en andere VVD-Kamerleden bekijken de mestraffinage bij de familie Hilhorst in het Drentse Noord-Sleen. "Het is indrukwekkend om te zien hoe de mest op een bedrijf verwerkt kan worden tot vier nuttige stromen", aldus Snijder.

Janneke Snijder (linksvoor) en andere VVD-Kamerleden bekijken de mestraffinage bij de familie Hilhorst in het Drentse Noord-Sleen. "Het is indrukwekkend om te zien hoe de mest op een bedrijf verwerkt kan worden tot vier nuttige stromen", aldus Snijder maandag. Op het bedrijf word uit mest onder meer groen gas, droge organische stof en een stikstofconcentraat gemaakt. Woensdag debatteert de Tweede Kamer over de mestwetgeving. Snijder wil dan aandacht vragen voor diverse varianten van mestverwerking. Ze wil verder een meer flexibele uitrijtermijn voor mest. Foto Harry Tielman

Zaamslag - Matthijs van der Zee (links) en Adrie Scheele van Agriver bekijken de schade in de uien. Het noodweer heeft dit weekeinde aanzienlijke schade veroorzaakt bij akkerbouwers en fruittelers in het Zuidwesten. De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland werden zaterdag getroffen door noodweer met hagel. Foto Camile Schelstraete

Midwolda – Over twee of drie weken willen de gebroeders Ruurlo hun mais gaan oogsten. Zaterdag namen ze daarom alvast even een laaggelegen plek onderhanden. Het water moest worden afgevoerd. In totaal hebben de Groningse broers 21 hectare mais staan. Mais maakt 30 tot 40 procent van het rantsoen uit voor de 200 melkkoeien. Het gewas staat er als geheel prima bij, stelt Jeroen Ruurlo. Over de ruwvoervoorraad maakt hij zich geen enkele zorgen. ”We hebben meer dan genoeg”, verzekert hij. Foto Koos van der Spek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.