Home

Achtergrond

Flevoland krijgt mogelijk Poolse radiozender

Lelystad - Radioluisteraars in Almere, Lelystad, Zeewolde en Dronten hebben binnenkort misschien een Poolse radiozender in het basispakket. De Programmaraad Zuidoost Flevoland overweegt zo'n zender toe te voegen voor de vele buitenlandse seizoensarbeiders.

Een woordvoerster van de Stichting Landelijk Steunpunt Programmaraden zei donderdag dat Zuidoost Flevoland daarmee de eerste regio in Nederland zou zijn met een Poolse radio- of tv-zender in het basispakket. In Flevoland werken veel Polen in de agrarische sector en de programmaraad vermoedt dat zij graag naar een zender uit eigen land luisteren.

Onder de Polen in het gebied wordt momenteel gepolst welke zender ze het liefst in het basispakket radio zien. Eind oktober brengt de programmaraad een bindend advies uit aan kabelbedrijf UPC.

Of registreer je om te kunnen reageren.