Home

Achtergrond

En de winnaar is…. Opa Bennie!

De 78-jarige Bennie Vogt uit Haaksbergen (Ov.) is de winnaar van de Boerderij-Opaverkiezing.

Hij wint een weekend weg naar Erve Broam in Agelo, samen met zijn familie die ook op de boerderij woont. Als zij weg zijn, neemt de bedrijfsverzorging het werk over. Ook dat hoort bij de hoofdprijs.

Op de website van Boerderij kreeg Opa Vogt de meeste stemmen van het publiek. Toch stond daarmee niet meteen vast dat hij dus ook de winnaar zou worden. De vakjury, met daarin onder meer Opa-tekenaar Herman Roozen, moest zich er ook nog over buigen. En dat viel niet mee. Want de vijf genomineerde opa’s waren allemaal serieuze kanshebbers. Na veel wikken en wegen, sloot de vakjury zich aan bij het oordeel van het publiek.

Opa-tekenaar Herman Roozen: ,,Alle opa’s hebben me enorm geïnspireerd. Sommige situaties herken ik van hoe het bij ons thuis vroeger ging, bij anderen moest ik juist erg lachen om hun krasse uitspraken. Ik heb weer een heleboel ideeën opgedaan voor nieuwe strips. De opa’s die niet de titel kregen, zullen zichzelf op de één of andere manier beslist nog tegenkomen in één van de Opa-afleveringen in Boerderij.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.