Home

Achtergrond

Elstar profiteert van iets krappere aanvoer

Fruitmasters maakt aan het begin van deze week melding van iets betere Elstar-prijzen. In vergelijking met vorige week is de prijs 5 cent tot een dubbeltje hoger. Kleine maten stabiliseren. Grote maten als 80’ers gingen van de hand voor 68 cent per kilo.

Bij Conference is de start van het seizoen moeizaam. Het aanbod is fors, ook uit België waar gesorteerde partijen snel afgezet moeten worden. Ook in Nederland zijn telers die product niet op het hout verkochten en moeten verkopen, bijvoorbeeld omdat ze niet genoeg bakken hebben. Dat zet druk op de prijs. Die ligt nu tussen 30 en 46 cent per kilo.

Een handelaar stelt dat oude Jonagold voor 15 cent verkocht wordt.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.