Home

Achtergrond

Eindelijk opleving prijs trostomaat in zicht

De markt voor trostomaat vertoont een opleving die deze week eens door kan gaan zetten, dat is althans de inschatting van handelaren. De afgelopen weken bleef die verwachte prijsstijging uit.

Dit ondanks het feit dat de productie per vierkante meter al flink terugliep. Nu lijkt er dan toch een kentering en dat is medio deze week te zien in de prijs. Woensdag wordt er al bijna 50 cent per kilo betaald, die prijs zou nog wat op kunnen lopen. Trostomaat lift deels mee op het succes van losse tomaat, waar eveneens een prijsstijging waar te nemen is. De volumes naar Duitsland lopen aardig door, maar de prijsvorming blijft moeizaam. Toch wordt ook daar rekening gehouden met een kentering.
Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.