Home

Achtergrond 1 reactie

Edelherten vernielen meer dan zwijnen

Arnhem - Edelherten op de Veluwe richten meer schade aan dan zwijnen. Vorig jaar bedroeg de schade door zwijnen aan onder meer boerenland 57.000 euro. Edelherten spanden de kroon met meer 100.000 euro schade, aldus de provincie Gelderland dinsdag.

De cijfers zijn afkomstig van het Faunafonds, dat de vergoeding van schade door wilde dieren regelt. De provincie benadrukt dat deze dieren ook geld opleveren. Ze trekken veel toeristen naar de Veluwe, aldus een woordvoerster.

De vernieling door herten en zwijnen valt bovendien in het niet bij de schade door grauwe ganzen in Gelderland. In 2010 richtten de ganzen voor meer dan 6 ton schade aan. Ze deden zich vooral te goed aan grasland.

In totaal bedroeg de schade door dieren aan boerenbezit en afrasteringen in Gelderland vorig jaar meer dan 1,8 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vlug alles afknallen. Roep "de Prins". Nee niet prins carnaval, maar die van die pils..................die is ook wel voor het afschieten van dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.