Home

Achtergrond

Conference er al bijna af bij Van Leeuwen's fruit

Buren - Appelplukkers worden in een pluktrein naar de boomgaard gereden. Het is topdrukte in de Betuwe nu de oogst van de appels volop op gang is gekomen.

Buren – Plukkers van het fruitbedrijf Van Leeuwen's Fruit uit Buren gaan nog vol goede moed de boomgaard in dinsdag. Om 15.30 uur zette fruitteler Wim van Leeuwen de pluk stil vanwege problemen met natheid. ”Trekkers kwamen vast te zitten. We gaan morgen gewoon verder.”

Dinsdag verwacht Van Leeuwen de Conference-oogst klaar te hebben. ”De peren voor de lange bewaring zijn al binnen. Nu gaat het nog om peren voor gewone bewaring.”

Foto William Hoogteyling

Nieuwolda – Akkerbouwer Hein Waalkens uit het Groningse Nieuwolda zaait koolzaad met een rupstrekker. Het zaaien ging redelijk goed, zegt de akkerbouwer. ”We hebben gelukkig niet altijd van die zware buien gehad. Ik heb de gewone banden van de trekker vervangen door rupsbanden. Ik gebruik de rupstrekker voor het landwerk, zoals ploegen en zaaien. Met ploegen gebruik ik een bovenoverploeg. Doordat de banden 80 centimeter breed zijn heb je geen insporing.”

Foto Koos van der Spek

Leipzig – De Russische groentensnijder Vadim Nefedjev prepareert een groentenadelaar tijdens de eerste Europese groentensnijdcompetitie in het Duitse Leipzig. De kandidaten voor de overwinning moeten binnen vier uur een figuur snijden uit een vastgesteld pakket groente.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.