Home

Achtergrond

Cobb investeert in Europa

Cobb gaat meer investeren in onderzoek en ontwikkeling in Europa. Het plan is om fokbedrijf Herveld in grootte te verdubbelen en de faciliteiten in Engeland te vernieuwen.

Uit de overname van Hybro is het basisfokbedrijf Herveld samen met een basis fokbedrijf in Brazilie in het bezit gekomen van Cobb. Het basisfokbedrijf Herveld heeft grootse bouwplannen en zal een hypermodern bedrijf zijn na de bouwplannen.
Momenteel wordt de broederij op het basisfokbedrijf Herveld herbouwd en de plannen voor de bouw van de nieuwe stallen en het herinrichten van de bestaande faciliciteiten zijn in een vergevorderd stadium.
De Hybro foklijnen zijn uitvoerig getest in de afgelopen jaren en zullen naar het nieuwe basisfokbedrijf in Tenessee gaan. In Tennessee is Cobb voor 14 miljoen euro zijn vijfde basis fokbedrijf aan het bouwen.
In Engeland heeft Cobb een overgrootouderdieren complex vergroot en verbeterd en hiermee is de continuïteit om grote aantallen grootouderdieren te produceren van hoge kwaliteit gewaarborgd. Hiermee is een investering van 3.5 miljoen euro gemoeid.
Deze investeringen zullen ertoe bijgedragen dat aan de hoogste welzijns en hygiëne eisen kan worden voldaan voor het produceren van fokmateriaal voor onze distributeurs in Europa, Midden Oosten en Afrika, “ zegt Euan Meldrum, marketing manager van Cobb-Europe. Hierdoor zijn we in staat om aan de toenemende vraag van het Cobb500 product te blijven voldoen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.