Home

Achtergrond

Betere vraag helpt prijs champignons van de bodem

De prijs voor witte champignons kwam deze week wat los van de bodem. Gemiddeld werd voor contract- en dagprijs 5 cent meer betaald per kilo.

Uitzondering is de reuzensortering. De vraag van de Franse markt blijft rustig in verhouding tot de Duitse en Engelse vraag. Op deze markten stijgen de gevraagde volumes door acties, zowel in de supermarktkanalen als groothandel, merkt een handelaar op.

De prijs voor middensortering is voor contract- en daghandel gemiddeld € 1,15 per kilo. Daarmee blijft de prijs voor veel telers onder kostprijs, maar er lijkt ruimte voor verdere prijsstijging.
Bij kastanjechampignons is een lichte prijsverhoging eveneens zichtbaar. Voor oesterzwammen kwam een forse prijsstijging op de borden deze week. Een handelaar noemt prijzen van € 3,30 per kilo, 80 cent meer dan vorige week. Dat lijkt het gevolg van een lagere productie.

Prognose: ruimte voor verdere verbetering prijs witten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.