Home

Achtergrond

Beperkt aanbod leidt tot hoge schapenprijzen

De handel in schapen verloopt vlot. De prijzen zijn hoog en lijken nog verder te kunnen doorstijgen.

Over zes weken is er het Offerfeest (7 november, red.). Wie nu slachtrijpe dieren heeft, doet ze niet weg voor lagere prijzen. Uiteraard geldt dit voor de rammen, die bij islamitische afnemers de voorkeur hebben.

Een zware ooi noteert op de veemarkt in Leeuwarden van 94 tot 104 euro per stuk. Dat is 12 euro hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Voornaamste reden voor de prijsstijging lijkt, naast het aanstaande Offerfeest, het beperkte aanbod in Europa. Ook de export van ooien naar Frankrijk loopt nog prima. Enig nadeel van de hoge prijzen is dat dit mogelijk kan leiden tot wat vraaguitval.

Prognose: hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.