Home

Achtergrond

Afzet van uien minimaal, prijs blijft onder druk staan

De af land uienprijs staat op een bodemniveau. Plantuien worden niet meer afzonderlijk genoteerd. Dat aanbod is deels plaatsbaar in de verwerkingsindustrie.

De grootste problemen leveren zaaiuien op. Iedere opbrengst is voor de teler, die ze niet kan opslaan, meegenomen. Het is niet eens overdadige aanvoer die de prijs drukt, er kan nauwelijks gerooid worden. De vraag laat het afweten. Voor de export zijn de uien alleen nog enigszins interessant als ze op langer transport gaan, naar bestemmingen in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika of het Verre Oosten. Het prijsniveau verleidt telers om de uien nog niet binnen te halen. Het is echter sterk af te raden de uien in de natte grond te laten staan.
Prognose aanhoudende prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.