Home

Achtergrond

Acties brengen markt champignons in beweging

Champignonprijzen zitten in de lift. Dat is vooral het geval op de dagmarkt, waar de prijs dubbeltjes gestegen is.

Gemiddeld over contract- en daghandelsprijs is de prijsstijging beperkt. Een handelaar rept over prijzen van € 1,20 per kilo voor witte champignons van de middelsortering, een stuiver meer. Op de dagmarkt moeten ook prijzen van € 1,40 betaald zijn of nog meer.

De positieve ondertoon op de markt komt door acties in alle belangrijke afzetmarkten. Dat lijkt volgende week nog niet ten einde. Tel daar mogelijke productie-uitval door groenschimmel bij op en de markt voor champignons kan nog krapper worden.

Ook kastanjechampignons werden een stuiver duurder.

Prognose: prijsstijgingen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.