Home

Achtergrond

Zuid-Europse consumenten eten weer volop kalfsvlees

Nu de zomerperiode langzaam eindigt, gaan consumenten in Zuid-Europa meer blank kalfsvlees eten. In Italië, Frankrijk en Duitsland, de belangrijkste exportlanden voor Nederlands kalfsvlees, is het aanbod van vleeskalveren klein. Nederlandse kalverslachterijen spelen daar op in door meer dieren te verwerken. Bovendien brengen de dieren meer op.

De prijs van blanke vleeskalveren stijgt met 5 tot 10 cent naar € 4,90 tot € 4,95 voor zwartbonten en € 5,05 tot € 5,15 per kilo geslacht gewicht voor roodbonte dieren. Dat is voor beide soorten beesten € 0,60 per kilo meer dan een jaar geleden. Vleeskalverhouders hebben die prijsstijging hard nodig voor hun kosten.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.