Home

Achtergrond 422 x bekeken

Zomerrassen appel leveren goed geld op

Het zomerappelseizoen is voortvarend van start gegaan. Er worden voor de diverse rassen goede prijzen gemeld.

Het bekendste zomerras, de Delbare, gaat begin week 31 voor ongeveer € 1,15 per kilo de handel in. Het gaat hier om de 75-sortering. De Discovery, iets korter verkrijgbaar, doet iets minder, € 1,10 per kilo, eveneens voor 75’ers.

Jonagold is nog voldoende verkrijgbaar, maar Elstar is zo goed als uit de schappen verdwenen. Alleen Super de Boer stunt nog met een restantje, € 1,79 per kilo. De gaten worden gevuld door importappelen, Braeburn wordt door Albert Heijn in de aanbieding gedaan om het gat van de Elstar te vullen. De appel kost per kilo € 1,87.

Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.