Home

Achtergrond 6 reacties

Week 34: ruim aanbod eieren

De situatie op de markt van eieren blijft redelijk vriendelijk van toon. De vraag en bestellingen van de retail zijn zeker niet slecht en ook de eiproducten industrie blijft redelijk doorkopen. De verwerkers doen al aanvragen voor de komende september maand en houdt de mogelijkheid van verder oplopende prijzen wellicht in het achterhoofd.

Het aanbod van eieren is behoorlijk ruim, waarbij vooral de beschikbaarheid van kleine S eieren groot is. Nu is dat voor deze tijd van het jaar niet ongewoon, maar de pakstations hebben toch het idee, dat er nu veel meer S eieren beschikbaar zijn dan andere jaren. Dit zal vermoedelijk ook verband houden met de voortdurende omschakeling naar alternatieve houderij systemen.

Een klein minpuntje is dat het huidige weertype toch wat broeierig is. Het is weliswaar niet echt hoogzomer, maar wel vochtig en warm en dat is geen weer type om eieren te bewaren, zeker niet als die op pulp trays liggen. Men zal er dan uiteraard zo snel mogelijk vanaf willen.

Positief verder is, dat de vakanties zo langzaamaan weer teneinde lopen en dat zal gunstige effecten op de vraag kunnen hebben. De vraag vanuit derde landen ebt echter wat weg, want er zijn weinig bestellingen vanuit het Midden-Oosten en aanvragen vanuit de regio Afrika zijn er wel, maar op duidelijk lagere niveaus.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan looks

  Eieren zo snel mogelijk weg omdat ze op pulptrays liggen ? Op plastic trays zult U bedoelen, laat ze maar eens twee dagen staan met zulk weer, dan drijft het water er vanaf !

 • no-profile-image

  pulp

  plastic tray zou verboden moeten worden, smerige baggerzooi.

 • no-profile-image

  gerrit

  pulp pulp als de pluimveehouders en eierhandel het doen zoals ik het doe
  kan je ze weken zelfs maanden danwel voor de industrie zonder dat het iets lijdt
  maak een grote geissoleerde hal
  hangt er grote airco,s in dat je de temperatuur terug kan brengen naar 12 tot 14 graden en je hebt nergens last van succes

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Wat ik belangrijker vind is, gaan Italie en Spanje de twee landen met de meeste kippen het kooiverbod handhaven ? Wie heeft hier een mening over!

 • no-profile-image

  drewy

  Beste Wilco Van Laar: Van mij mag het kooiverbod worden gehandhaafd! Voor iedereen gelijk. Men heeft volgens mij tijd genoeg gehad om te verbouwen. Wij werken al 15 jaar volgens het traditionele systeem. Toen was er al sprake dat kooi-eieren niet langer de toekomst zou zijn. Ben trouwens ook benieuwd wat er op Europees niveau gaat gebeuren!

 • no-profile-image

  kip

  Jullie hebben natuurlijk allemaal gelijk om voor het verbod te zijn, ik in principe ook maar wat denken jullie nu zelf? in italy spanje ,polen, griekenland gaan die zich aan het verbod houden= laat me niet lachen. zelfs in duitsland zitten er nog 2 miljoen kippen op de batterij!!! dus ik ben geen dief uit eigen portemenee en schakel om of stop wanneer het echt nodig is.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.