Home

Achtergrond

Week 33: redelijk vriendelijk marktbeeld

De situatie op de markt van eieren wordt, de tijd van het jaar in aanmerking genomen, als redelijk positief beoordeeld. De vraag van de Duitse retailers is zeker niet slecht en dat geldt ook voor de Nederlandse winkelbedrijven. In het algemeen denkt men dat de consumptie van eieren in Noordwest Europa op een heel behoorlijk niveau moet liggen. De prijzen lijken bij afzet richting retailers ook weer wat verder op te lopen.

De eiproducten industrie was tot vorige week redelijk in beeld, maar deze week worden de gevraagde hoeveelheden toch wel wat minder. Dit zou vooral voor de Franse verwerkers gelden, want deze houden de boot wat af. Overigens melden de pakstations dat de prijzen die de industrie wil betalen, zeker voor de maand augustus, niet echt slecht zijn.

Het aanbod van eieren is voldoende, met wel wat druk op de vrije uitloop en biologische eieren. De pakstations merken wel dat er steeds meer kleine eieren beschikbaar komen, maar deze zijn tot nu toe nog redelijk goed weg te zetten. Vooral het Verenigd Koninkrijk vraagt naar deze soort.

De wat ruimere beschikbaarheid aan kleine eieren is deze week in de prijzen van S eieren zichtbaar, want die stijgen wat minder dan de overige soorten.

De vraag naar eieren vanuit derde landen is op zich ook nog wel redelijk, maar vanuit het Midden-Oosten (Ramadan) wordt duidelijk minder gevraagd.

Samenvattend; een redelijk vriendelijk marktbeeld, zeker wanneer men er rekening mee houdt dat er nog op tamelijk grote schaal vakantie wordt gevierd.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.