Home

Achtergrond 3 reacties

Vroege Vogels: recordaantal teken

Wageningen - Op de twaalf vaste vanglocaties van de Wageningen Universiteit zijn dit jaar al meer teken gevangen dan in de afgelopen jaren.

Dit meldt het radioprogramma Vroege Vogels. Het komt als een verrassing, omdat onderzoekers juist verwacht hadden dat het warme voorjaar een negatief effect zou hebben op de overleving van teken. Teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Sinds juli 2006 vangen groepen vrijwilligers teken in een afgebakend gebied. In juli is het gemiddelde aantal gevangen insecten normaliter ongeveer 1500, maar dit jaar waren dat er bijna drie keer zoveel. Het grootste aantal teken wordt doorgaans in augustus gevangen, maar ook in september en oktober zijn nog veel teken actief. Het is afwachten of ook de komende maanden de vangsten hoger liggen dan de voorgaande jaren.

WUR

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Veel poelen die er vroeger aangelegd waren hebben ze om gezondheids reden dicht gemaakt. Dit proces van dicht maken begon ongeveer 50 jaar geleden begonnen. Stil staand water was en is levensgevaarlijk! Blijkbaar zijn veiligheid en gezondheid geen verantwoordelijkheid meer voor de bestuurders! Hoeveel poelen en onkruidstroken zijn er aan gelegd. Het ongedierte is blijkbaar belangrijker dan de gezodheid voor mens en dier! Teakenbeten is alleen en probleem als het je zelf overkomt. Zelfs bruggen bouwen ze te smal zodat het landbouwverkeer er niet over kan! Wat we missen is verstandige verantwoordelijke bestuurders! Weg met die zakkenvullers die onzinnige plannen er door rammen!

  • no-profile-image

    Teken op 2 benen zeker. Er zijn er binnen in het WUR gebouw meer te vinden dan buiten.

  • no-profile-image

    Inderdaad ja ,van die grote krengen en pas maar op want je gaat er aan kapot.

Of registreer je om te kunnen reageren.