Home

Achtergrond

Vraag naar rosékalfsvlees neemt toe door vakanties

Door de zomervakanties neemt de vraag naar rosékalfsvlees toe. Consumenten in Zuid-Europa eten met hogere temperaturen meestal minder blank kalfsvlees. Toeristen die naar Zuid-Europese bestemmingen gaan, eten daarentegen liever rosékalfsvlees. Dat vinden zij beter smaken en het is bovendien goedkoper.Als gevolg van de grote vraag naar rosékalfsvlees stijgen de prijzen van rosévleeskalveren met 10 cent per kilo. Jonge dieren noteren daarmee € 3,75 tot € 3,80 en oudere beesten € 3,60 tot € 3,65 per kilo geslacht gewicht. Het prijsverschil tussen vleeskalveren van beide leeftijden is daarmee verkleind naar € 0,15 per kilo. Een jaar geleden lag dat nog op € 0,30 per kilo.


Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.