Home

Achtergrond

Vraag en aanbod vochtige voeders redelijk in balans

De handel in vochtige voeders lijkt wat te zijn genormaliseerd. Vraag en aanbod is bij de meeste producten redelijk in balans. De bierbostelprijzen zouden nog wat lager kunnen, ware het niet dat nog een deel van de voorverkoop uitgeleverd moet worden.

De voorverkoop houdt het aanbod nu nog in balans met de vraag.

Langzaam beweegt de markt zich naar de campagneproducten. Eind deze week wordt naar verwachting bekend voor welke prijs de nieuwe aardappelvezels op de markt komen. Het is nog even wachten op de nieuwe prijs voor perspulp. Het verkoopbeleid van pulp is voor veel partijen onnavolgbaar, gezien de goede vooruitzichten wat betreft de bietenoogst.

Tarwegistconcentraat (tgc) is vlot leverbaar. De prijzen gaan daardoor mogelijk wat dalen. De verwachting is dat de ethanolfabriek in Rotterdam binnenkort weer overschakelt van mais naar tarwe. Dat zorgt ervoor dat er extra tgc op de markt komt, en zet de prijzen verder onder druk.

De verkoop van mais loopt rustig door voor prijzen rond de 60 euro per ton. Gedorst hooi en stro is moeilijk te krijgen en moet van ver worden gehaald. Slecht weer de komende weken kan de stro- en hooiprijzen verder laten stijgen.
Prognose: lichte daling vochtige voeders/ stro en hooi duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.