Home

Achtergrond

Vion volgt Duitse slachterijen met varkensprijs

Vion West volgt de Duitse slachterijen met zijn varkensprijs. De notering blijft onveranderd op € 1,53 per kilo geslacht gewicht.De Duitse Vereinigungs-varkensprijs steeg vrijdag wel met 2 cent naar € 1,55 per kilo. Ook de NVV-notering steeg met één cent naar € 1,53.

Het is nu de vraag wat Compaxo en Hilckmann deze week doen. Deze beide bedrijven verlaagden afgelopen week hun notering met 2 cent.

De Vion-varkensprijs ligt deze week 3 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Dat verschil is te klein om de gestegen voerkosten te dekken. Op de korte termijn lijken de noteringen niet aan te trekken. Op langere termijn moeten prijzen door saneringen toch in beweging komen.

Prognose: prijzen gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.