Home

Achtergrond

Vion houdt varkensprijs gelijk, vleesafzet slecht

Vion houdt de varkensnotering deze week gelijk op € 1,53 in navolging van de Duitse noteringen.

Afgelopen vrijdag bleven de Tönnies-notering en de V-prijs gelijk. Vion trok de notering 1 cent op en kwam zo weer op gelijke hoogte met de anderen op € 1,53.

De vleesafzet is vrijwel stilgevallen. De prijzen voor hammen voor de Italiaanse markt zijn afgelopen week gedaald. Voor deze week wordt een verdere daling verwacht. Ook de baconafzet naar Engeland loopt moeizaam en tegen lagere prijzen.

Wat nog wel enigszins loopt zijn de delen van het varken die in West-Europa minder worden gewaardeerd. Producten als pootjes, staarten neuzen en spek vinden aftrek op de Chinese markt en de Russische markt.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.