Home

Achtergrond

Veluwse fokkers succesvol op schapenkeuring

Ermelo - Onder veel belangstelling werd op zaterdag 13 augustus jl. in Ermelo de 36ste schapenkeuring gehouden voor witte Texelaars. De organisatie was in handen van District “Veluwe” van het Nederlands Texels Schapenstamboek (NTS). Op deze gezellige fokdag waren vrijwel alleen dieren van hoog niveau te bewonderen.

De 3 jaar oude ram 586-1324 van A. Leurink uit Heerde werd kampioen. Tevens veroverde deze super lange ram met beste kop aan het eind van de dag de titel “dagkampioen”, wat inhoudt dat hij het mooiste dier van de keuring was.
Het reservekampioenschap was weggelegd voor de eigengefokte ram 2325-3829 van VOF Van Norel Klein Zuiderwijk uit Oosterwolde, die ook de fokker is van de kampioen jonge rammen 2325-44770, in eigendom van buurman Van Dorp. De reservetitel van dit onderdeel bleef ook in Oosterwolde, namelijk voor ram 5718-25475 van D. en D.M. Beijeman.
Onder bovenstaande fokkers werden ook alle kampioenschappen voor ooien verdeeld.

Het beste hok ramlammeren was afkomstig van W. Bos uit Kerkdorp.

Bij de beste 10 ram- en ooilammeren werden de prijzen niet alleen verdeeld onder Beijeman, Bos, Van Dorp en Van Norel, maar waren er ook podiumplaatsen voor Nuijens uit het Noordhollandse Burgerbrug, Verkaik uit Noordeloos, Westerhof uit Almere, Haanstra uit Dronten en last but not least voor een nieuwkomer: G.J. Koers uit Kamperveen.

Foto

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.