Home

Achtergrond 10 reacties

Slachtkoe kortstondig duurder

De slachtkoeienmarkt is relatief rustig, waarbij de vraag iets groter is dan het aanbod. Dat zorgt voor een lichte prijsstijging (al houdt NBHV de prijzen wél gelijk, zie grafiek red.). De oorzaak ligt voor een deel bij de slachterijen, die voor het eerst na de vakantie weer volledig draaien. De betere ruwvoerpositie op melkveebedrijven zorgt er daarnaast voor dat boeren minder slachtkoeien opruimen. Dit kleinere aanbod werkt ook een hogere prijs in de hand.

Toch is dit geen structurele tendens. De verkoop van het voorvlees loopt moeizaam en dat gaat de vraag enigszins drukken. Daarbij komt dat de slachtveeprijzen al maandenlang op een zeer hoog niveau zitten. Daar zit niet veel rek meer in. Het gevolg is dat het prijsplafond bereikt lijkt.

Intussen is de slachtstierenmarkt stabiel. Vraag en aanbod zijn in balans in deze kleine markt. Dat verandert voorlopig ook niet.

prognose:

stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste teo

  ik spreek dit tegen wat je schrijft stieren zijn duurder en worden goed verkocht.
  er zijn er veels te weinig deze week 4 handelaren hier geweest nog nooit gehad!!!!!!!!
  er is een kentering in brazilie en de vs is het vlees het zelfde aan de prijs als hier!!!
  nog nooit voorgekomen de prijzen zullen blijvende niet meer gaan zakken.
  turkije en andere oostblok landen blijven na rundvlees vragen indeze landen is rund en kalfs vlees tekort!!

  gr een beter op de hoogte zijnde als de boerderij redacteur

 • no-profile-image

  zuiden

  sorry bedoel midden oosten

  net op het nieuws turkije booming 8 %
  dus de prijzen zullen echt niet gaan dalen


  gr vee en vlees handelaar zuid nederland

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Ik denk dat ik mijn grote varkenstallen maar om ga bouwen voor koeienstal na 2015 !!!! (of toch maar nertsen of komkommers)
  Denk nooit dat het niet meer slechter word 2 jaar terug zaten de koeboeren te piepen en nu is het het kan niet op!!

 • no-profile-image

  onbekend

  hej teo

  waar blijf je met je comentaar dat de prijzen eerder stijgen dan dalen en dan midden in de zomer nog nooit voor gekomen in mijn geheugen!!!!!!!

  geloof me rundvlees gaat stijgen en gaat alle records verbreken wat we nog nooit mee hebben gemaakt de economie in landen als turkije egypte china en andere oosterse landen is booming daar komt nog eens bij dat landen die de produktie in handen hebben zoals brazilie zelf veel meer consumeert.

  we zullen zien hoe lang de consument het wardeert maar een ding is zeker de mensen willen gezond vlees en dat is rund en kalf nummer 1.
  kip en varken zit te veel risiduen van atibiotica in en varken is te vet!!!!
  ik heb niks tegen die sectoren maar is wel de werkelijkheid!!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Beste Onbekend. Als in Europa en de USA de economie naar de bliksem gaat wordt de economie in de meeste andere landen waaronder China daar zeker niet beter van. Ten tweede zitten in varkens en kippevlees net zoveel residuen als in rundvlees als het op je bord ligt, nl 0.0. en als slot is het varkensvlees tegenwoordig eerder te schraal dan te vet. Daardoor heeft het minder smaak en is moeilijk klaar te maken zonder dat de kok het verprutst.

 • no-profile-image

  onbekend

  beste meneer uit canada

  er is hier een onderzoek gedaan naar antibiotica en daar blijkt dat duidelijk uit trws de economie gaat in de meeste eu landen helemaal niet slecht dat is onzin!!!

  en hier in de eu wordt steeds minder varkens vlees geconsumeerd doordat het choresterol verhogend werkt!!!

  dus kalf rund en misschien kip zal meer gegeten gaan worden

  gr

 • no-profile-image

  W Geverink

  Op antibiotica wordt getest bij alle diergroepen. Boeren tekenen voor iedere lading dat dieren die eventueel een behandeling hebben gehad de wachttijd hebben volgemaakt. Dierenartsen testen steekproefsgewijs op het slachthuis. Het zou helemaal mooi zijn dat alle koeien die ooit een droogzetter hebben gehad niet meer in de voedselketen zouden kunnen. Cholesterol is found in meat fats. Beef, being higher in fat than pork contains larger levels of cholesterol. But which cut of meat you choose and whether it is trimmed or not, plays a significant role in the fat content. Pork(2552mg chol..) is considered a white meat and is much leaner than beef(3100mg chol..). We praten hier wel over net vleesvee en niet over afgemolken holsteins.

 • no-profile-image

  onbekend

  blijkbaar in de eu is dat anders en blijkbaar word er daarom toch steeds minder geconsumeerd.
  je ziet het aan de rundvlees wereldprijzen dat zegt al genoeg

 • no-profile-image

  varken

  wordt het onderhand eens niet tijd dat zuiden zijn lip houdt. met zijn consumptie van rundvlees. hollanders zijn zuinig, prijzen zitten aan hun top. komen nu even weinig koeien omdat de boeren nu hard willen groeien, straks komt er weer teveel rundvlees

 • no-profile-image

  zuiden

  beste varken uit bladel ik heb tegen jullie niks hoor. maar naar rundvlees is wereld wijdt een stijgende vraag de rabobank heeft dit zelfs onderschat en had dit bij de varkens juist eerder verwacht.
  ik heb niks tegen jullie maar het is gewoon de werkelijkheid!!!!!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.