Home

Achtergrond

Schapennoteringen weer stabiel, vlotte handel

De schapenprijzen waren vandaag vrij stabiel op de veemarkt in Leeuwarden, maar ze hadden vorige week een tijdje onder druk gestaan.

Door een grote aanvoer in met name Purmerend en Bunnik ontstond er druk op de prijzen. Die situatie lijkt nu voorbij, hoewel de Islamitische vastenmaand Ramadan nog niet afgelopen is. In die periode is de vraag naar vlees altijd iets zwakker. De handel verwacht dat daarna de vraag naar vlees wel weer zal aantrekken.

Ook voor de iets langere termijn is de handel positief gestemd. Het structurele aanbod van schapen wordt niet zo hoog ingeschat, waardoor er – ondanks de al vrij hoge prijzen – nog ruimte lijkt om verder te stijgen.

Prognose: iets hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.