Home

Achtergrond

Prijsverschil oude en jonge rosé’s neemt weer toe

De afzet van jonge rosévleeskalveren loopt goed. De dieren gaan goed prijshoudend van de hand.

De prijzen liggen op € 3,80 tot € 3,85 per kilo geslacht gewicht. Dat is 50 cent per kilo meer dan een jaar geleden. De vraag naar het vlees van jonge dieren neemt toe in Zuid-Europa door het einde van de vakanties.

De opbrengst van oude rosévleeskalveren daalt met 5 cent naar € 3,60 tot € 3,65 per kilo geslacht gewicht. Dat is 65 cent per kilo meer dan half augustus van 2010. Oudere dieren brachten de afgelopen weken bijna hetzelfde op als jonge beesten. Zodoende nam het aanbod toe. dat drukt de prijzen weer. Toeristen uit Noordwest-Europa komen weer terug van vakantie.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.