Home

Achtergrond

Paprikaprijs klimt op door balans vraag en aanbod

De prijsvorming voor paprika laat deze week een opleving zien.

Volgens marktpartijen worden redelijke prijzen betaald, als gevolg van het in balans komen van de vraag en het aanbod. De productie vertoont de laatste weken een dalende lijn. Het matige weer veroorzaakt dat deels.

De prijs voor rode paprika komt woensdag uit op € 1,40 per kilo. Voor geel ligt de prijs tussen de € 1,25 en € 1,30 per kilo. Oranje doet naar schatting € 1,40 tot € 1,50. Voor groen ligt de prijs het laagst, € 1,25 tot € 1,30 per kilo. Met een afnemende productie in vooruitzicht luidt de verwachting dat de prijzen ook de komende weken een stijging zullen laten zien. September is traditioneel een mindere productiemaand.

Prognose: de prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.