Home

Achtergrond 3 reacties

Op zoek naar de beste opa

Boerderij is op zoek naar de beste, leukste en meest bijzondere opa van Nederland. Een jury nomineerde vijf kandidaten. Bekijk hun foto's en video's!

Een vakkundige jury koos uit ruim honderd inzendingen 5 bijzondere opa's. Van 23 augustus 2011 tot en met 11 september 2011 kan er gestemd worden op de kandidaten. Ze zijn allemaal kwiek en nog bezig op de boerderij. Om hen beter te leren kennen stellen ze zich voor in zowel foto- als videoreportages. Stemmen op je favoriete opa kan vervolgens via de stempagina.

Bekijk de genomineerde opa's »
Ga naar de stempagina »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rianne Buijsse

  De tussenstand van stemmen gezien. Ik hoop dat de stemmen niet alleen doorslaggevend zijn, maar dat de jury ook naar andere facetten kijkt. Als ik zo de profielen van de opa's bekijk, zit er bijv. veel verschil in grootte van de families. Jonge kinderen schakelen al snel hele klassen op school in. Dat is hun goed recht, maar ik zou het fijn vinden als hier rekening mee gehouden wordt en ook de betrokkenheid van de opa's, de invulling die ze nog op het bedrijf hebben en evt. leeftijd meegenomen worden in het oordeel.

 • no-profile-image

  Marlies

  De vakkundige jury koos uit ruim honderd opa's de vijf genomineerden. Nu wordt er via mail gestemd. Tja, het is natuurlijk leuk dat er op die manier veel mensen verwezen worden naar de webste van <>. Aanrader!! Maar is dat ook reeël om op deze wijze inderdaad de beste opa van het jaar te kiezen. Voor mij zijn het 5 toppers sowieso, maar het zou niet helemaal "eerlijk" zijn, als de beste opa gekozen wordt, die de meeste kansen maakt omdat hij een groot netwerkt heeft. Inderdaad een opa met bv. 20 kleinkinderen of een opa met twee kleinkinderen, ik noem maar wat... Kinderen zijn heel handig op de pc en dan is stemmen zo gebeurd. Dan gaat het niet meer om de echte beste opa. Misschien is de meest bescheiden opa (eenvoudig dus en weinig pc-gebruik om hem heen), wel de beste opa. Wie weet. Maar wellicht geven jullie daarover bij de einduitslag ook wel iets mee en komen de vijf top-opa's allemaal evenveel aan bod?!
  Ik ben reuze benieuwd. Hartstikke mooie wedstrijd. Proficiat voor ALLE opa's sowieso!! Hele leuke manier van <> om opa's in het zonnetje te zetten. Hartelijke groet, Marlies van Geel.

 • no-profile-image

  Intense

  Opa, een vraag?
  Is het beschaafd om in deze tijd van overvloed nog vlees te eten?
  Daar zouden we eens over kunnen praten?

Of registreer je om te kunnen reageren.