Home

Achtergrond

Ooievaar Freedom mag vleugels niet uitslaan

Rhee - Een poging om ooievaar Freedom in ooievaarsstation De Lokkerij in de Drentse plaats De Wijk woensdag de vrijheid te gunnen, is spaakgelopen. De wet staat niet toe dat in gevangenschap geboren vogels worden vrijgelaten.

Eigenaresse Jeannet Zwiers uit Rhee kocht het dier via Marktplaats en wilde het demonstratief bevrijden, omdat ze tegen het houden van ooievaars als huisdier is. Het verhandelen van ooievaars is wel legaal. Zwiers gaat een ontheffing bij de Staat vragen, zo valt op haar website te lezen. Desnoods spant ze samen met de Partij voor de Dieren een rechtszaak tegen de Staat aan.

Zwiers kocht het verwaarloosde dier van een Belgische handelaar en bracht Freedom onder bij De Lokkerij om aan te sterken. Ze pleit ervoor dat de Nederlandse en Europese wetgeving worden aangepast om dit soort praktijken te voorkomen. ,,Door de vrijheid terug te geven aan Freedom, hopen we een klein gebaar in de goede richting te geven", aldus Zwiers op haar website.

Of registreer je om te kunnen reageren.