Home

Achtergrond

Noteringen koeienvlees stabiel op hoog prijsniveau

Lagere noteringen werden nog niet vastgesteld op de rundveemarkt in Bunnik, maar de handel in slachtkoeien verliep wel moeizaam.Met de aanvoer lijkt het weinig te maken te hebben. In Bunnik werden veertig dieren minder aangevoerd dan een week geleden. Toch was sprake van een traag lopende handel. Tot een mineurstemming hoeft het overigens niet te leiden. De noteringen voor koeienvlees blijven op een hoog niveau. Het prijsverschil met vorig jaar, toen ook al geen sprake was van echt slechte prijzen, is ruim 50 cent per kilo.

De rundvleesmarkt in de EU blijft krap. De beschikbaarheid is gering, mede omdat veehouders vanwege de hoge melkprijzen zo veel mogelijk dieren aanhouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.