Home

Achtergrond

Melkveebedrijf wordt duurzaam uitgebreid

Balgoij – Op verschillende plaatsen in het land wordt er weer geïnvesteerd door veehouders, zoals hier bij melkveehouder van den Braak uit het Gelderse Balgoij bij Wijchen.

Balgoij – Op verschillende plaatsen in het land wordt er weer geïnvesteerd door veehouders, zoals hier bij melkveehouder van den Braak uit het Gelderse Balgoij bij Wijchen. De veehouder bouwt in het kader van de duurzame veehouderij op dit moment een grote en ultramoderne stal met ruimte voor drie melkrobots, een emissie-arme vloer en een mest- en voerrobot. Met 220 ligboxen, ruimte voor droge koeien en een aparte stal voor 150 stuks jongvee verdubbelt de veehouder hiermee de capaciteit. Uitvoerder van het project is aannemer Hoes uit Horssen.


Foto VidiPhoto

Beesd – De oogst is in volle gang bij fruitteler Van der Horst uit het Gelderse Beesd. De perenrassen Claps de Favorite en Triumph zien er volgens Trudy van der Horst overwegend kwalitatief goed uit. Bij een beperkt aantal peren hebben storm en hagel wel hun tol geëist, maar uiteindelijk valt de schade Van der Horst mee. Het betreft relatief kort bewaarbare zomerrassen die snel in het schap komen te liggen.


Foto William Hoogteyling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.