Home

Achtergrond 3 reacties

Meer schapenhandel door Ramadan

De handel in zuiglammeren is fors aangetrokken. De oorzaak is de islamitische vastenmaand ramadan, die van 1 tot en met 31 augustus duurt. In die periode is er altijd een piek in de vraag naar schapenvlees.

Toch nemen de prijzen geen grote vlucht. Dat komt door het aanbod. Op de veemarkten worden nu wekelijks bijna dubbel zoveel lammeren aangeboden. De markt anticipeert steeds beter op de verschillende islamitische feesten.

Intussen staat de export op een laag pitje. Frankrijk heeft momenteel genoeg aan zijn eigen lammeren. Daarin komt pas verandering in september.

Slachtschapen zijn nog altijd fors duurder dan in 2010. Het verschil is ruim €15. Toch komt de prijs door een tamme vraag iets meer onder druk te staan. Dit komt echter alleen maar doordat het accent in deze periode vooral op de zuiglammeren ligt.

prognose:

stijgend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Woopie

  Kunnen we dat land voor de schapen voor de Ramadan, niet anders besteden, voor akkerbouw dat is veel beter, schapen zijn er al veel teveel.
  Allemaal dierenleed wat daar loopt te grazen!

 • no-profile-image

  Herman

  @ woopie
  U heeft gelijk met het dierenleed wanneer het gaat om het grazen van schapen op de zeedijken. Je kunt zien dat ze allemaal rugpijn hebben door de onnatuurlijke houding op de helling van de zeedijk.
  Misschien is de maisteelt beter op een zeedijk maar daarover moet ik me nog even beter informeren op mijn favoriete PvdD site.

 • no-profile-image

  piet snot

  Woopie, gouden idee. Jij koopt het land en gaat er op akkerbouwen.
  Wel zielig voor je muis trouwens dat je achter de computer zit. Voorzichtig hoor.
  Groetjes, Piet.

Of registreer je om te kunnen reageren.