Home

Achtergrond

Markt natte bijproducten blijft voorlopig slap

Natte bijproducten voor melkvee zijn over het algemeen volop beschikbaar en tegen dalende prijzen.

Bierbostel daalt in prijs, proficorn idem, tarwegistconcentraat is goedkoop beschikbaar en perspulp wordt nog bijna niet verkocht. Dit product is gezien de huidige voederwaardeprijs gewoon te duur in de markt gezet door Duynie, zo constateren dealers. Zij verwachten dat de markt voor natte bijproducten nog wel even slap zal blijven.

Wie goedkoop eiwit- (en fosfor)rijk product kan gebruiken, kan nu een goede koop doen. Boeren die geen silo hebben, maar steekvast product willen, kunnen penspro bestellen, maar dan wordt het gelijk wel weer een duurder voer.

Droog hooi en stro zijn krap beschikbaar, duur en toch niet aan te slepen. De wisselvallige zomer heeft bijna overal zijn tol geëist. Daarom doen fouragehandelaren hun best om hier en daar partijen acceptabel, veevoederwaardig product op de kop te tikken. Vaak moet het van ver weg komen en als het weer niet snel beter wordt, worden verdere prijsstijgingen voorzien. Bedrijven die nu nog vaste noteringen hanteren, denken erover om over te gaan op het gebruik van dagprijzen. Dit om met de beweeglijke markt in de pas te kunnen blijven. De vraag naar mais blijft vooralsnog goed, bij prijzen rond de 60 euro per ton.

Prognose: goedkoper bijproduct.

Of registreer je om te kunnen reageren.