Home

Achtergrond

Maaien voor stalvoedering

Akkrum – Melkveehouder Jentsje Greijdanus uit Akkrum haalt gras voor zijn koeien.Akkrum – Melkveehouder Jentsje Greijdanus uit Akkrum haalt gras voor zijn koeien. De Friese veehouder past stalvoedering toe en trekt elke dag zijn banen in het gras.

Foto Alex de Haan

Balgoij – Teler Frank Nouwens uit het Gelderse Balgoij knipt de eerste takken met sierappeltjes. De teler gebruikt het houdbare ras Red Sentinel om de kerstvraag goed in te vullen. ”In percelen handappels zie je ook vaak sierappels staan voor de bestuiving, maar dat zijn minder houdbare rassen.”

Hoewel de snoei intensiever is dan handappels, zijn er parallellen. Niet alleen de bloeiperiode valt gelijk, ook de ziekteproblemen zijn in het begin van het seizoen dezelfde, zegt Nouwens.

Nobi Groen, het bedrijf van Nouwens, teelt naast sierappels ook bessentakken en heesters voor de verwerking tot boeketten. De teler is lid van veiling Plantion in Ede en gastveiler bij FloraHolland en levert vooral aan tussenhandel voor boekettenbedrijven.

Foto VidiPhotoEen reuzepompoen in een agrarisch onderzoekscentrum in Pyeongchang in Zuid-Korea. De pompoen weegt 50 kilo en er wordt verwacht dat hij verder groeit tot 70 kilo aan het eind van de maand. Dit nieuwe ras zal onder boeren verspreid worden.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.