Home

Achtergrond

Klipdassen teisteren Galilea

Haifa - Inwoners van de streek Galilea in Israël hebben steeds vaker last van klipdassen.

Deze bruine zoogdieren verblijven meestal in rotsachtige gebieden, maar vinden het ook heerlijk om zich te nestelen in het puin op bouwplaatsen. Onderzoekers schrijven in het wetenschappelijk tijdschrift Wildlife Research dat de dieren dit meer en meer doen, aldus de BBC vrijdag.

,,Ze komen naar de dorpen en eten alles wat ze kunnen vinden'', aldus wetenschapper Arik Kershenbaum van de universiteit van Haifa. Veel inwoners van Galilea denken dat de dieren het op hun tuinen hebben gemunt, omdat daar veel schade wordt aangericht. Maar volgens Kershenbaum hebben stapels stenen en puin meer aantrekkingskracht. Dat werd ontdekt doordat de klipdassen een zender kregen en konden worden gevolgd.

Klipdassen komen veel voor in het Midden-Oosten. De dieren zien er uit als een soort grote marmotten maar het zijn geen knaagdieren. Ze eten planten, insecten, kleine reptielen en eieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.