Home

Achtergrond

Kalveren beter verkocht in Purmerend

Hogere prijzen en een vlotte handel waren dinsdag het parool op de kalvermarkt in Purmerend. Zwartbonte stierkalveren noteerden 5 euro hoger dan vorige week. De vleesrassen noteerden tot 10 euro per stuk hoger.

De goede vraag en dito prijzen zijn te herleiden tot de goede afzetmogelijkheden voor kalfsvlees. Met name de rosé-mesterij doet het momenteel goed, maar ook de markt voor blank kalfsvlees trekt weer aan. De hoop in de kalvermesterij is blijkbaar dat ook na de jaarwisseling de kalfsvleesprijzen nog goed blijven, zoals ze ook dit jaar deden. Feit is dat ook de vraag naar buitenlandse kalveren goed blijft. Uit de laatste cijfers van het PVV blijkt een weer toenemende import.

Prognose: hogere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.