Home

Achtergrond

Italiaanse burgemeester verbiedt kebab

Cittadella - In het oude centrum van de Noord-Italiaanse stad Cittadella mogen zaken geen kebab meer verkopen.

Burgemeester Massimo Bitonci heeft daartoe besloten wegens de geur van het geroosterde vlees. Ook maakt kebab volgens de burgemeester geen deel uit van de Italiaanse traditie.

Bitonci is lid van de rechtse regeringspartij Lega Nord, die het rijke noorden wil afscheiden van de rest van Italië en de immigatie sterk wil beperken. "Als iemand kebab wil eten, kan hij dat thuis of buiten het oude centrum doen'', aldus Bitonci.
De burgemeester vestigde 2 jaar geleden al de aandacht op zich door maatregelen te nemen tegen bedelaars en straatverkopers. Ook probeerde hij met een beperking van de parkeerplekken voor caravans woonwagenbewoners te ontmoedigen naar Cittadella te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.