Home

Achtergrond

Groot aanbod van uien

Met de afzet van plantuien is niks mis. Helemaal nu Senegal zich weer nadrukkelijk meldt. Als de vraag uit dat land goed op gang blijft komen, zijn de plantuien in september misschien al wel uitverkocht. Dit is opvallend vroeg. De oorzaak ligt onder meer in het vlotte seizoensbegin.

In Europa zijn de oogstverwachtingen overal goed, al leidt de regen van de laatste tijd nu tot een pauze. Deze grote opbrengsten leiden weer tot een flink uienaanbod. En dat zorgt ervoor dat de prijzen niet denderend zijn. Al zal het weer in de komende twee tot drie weken zeker nog een bepalende rol gaan spelen.

Een snelle prijsstijging ligt niet voor de hand. Dit heeft vooral te maken met de areaaluitbreidingen in Rusland en Oost-Europa. In die gebieden hebben ze voorlopig geen Nederlandse uien nodig.

prognose:

prijzen licht onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.