Home

Achtergrond

Graanmarkt onzeker door economische situatie

Het binnenhalen van de oogst is wat de graansector nu bezig houdt. De markt is vrij rustig. Er vindt wel wat handel plaats, maar spectaculair is dat zeker niet te noemen. Kopers en verkopers zijn terughoudend.

Uit het huidige prijsniveau, dat licht is gestegen, valt op te maken dat vraag en aanbod op dit prijsniveau goed op elkaar zijn afgestemd. Hoe lang dat duurt, durft iemand te voorspellen. De economische situatie maakt de handelssituatie zeer onzeker. Blijft de export op niveau? Hoe is de financiële positie van importerende landen? Als de export vanuit de EU stand houdt, is er niets te vrezen. Maar handelaren krijgen ook geen vat op deze onvoorspelbare situatie. Eerst maar een goed product oogsten in deze mooie omstandigheden.

Prognose: onzeker prijsverloop

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.