Home

Achtergrond

Graanmarkt Londen vindt voorzichtig weg omhoog

De graanmarkt wordt gedomineerd door onzekerheid.

In de VS laat de kwaliteit van gewassen nog te wensen over, terwijl verhoging van het schuldplafond van de Federale overheid het vertrouwen in de economie sterkt. Op de termijnmarkt in Chicago stegen de noteringen van mais en tarwe. Tegelijk zet goedkoop Russisch graan nog steeds druk op de markt. De prijs van graan van het Zwarte Zee-gebied loopt wel op.

Op de beurs in Londen is de prijs van het novembercontract voertarwe de laatste dagen licht gedaald van 165 tot 161 Britse ponden (184 euro) per ton. Woensdag werden weer deals gesloten voor 164 pond. De prijs in de EU hangt nu af van hoe het weer de oogst beïnvloedt.
Prognose: onzeker

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.