Home

Achtergrond 1 reactie

Gebrek aan snel leverbaar droog stro en hooi

Hoewel er van structurele tekorten op de ruw- en brijvoermarkt geen sprake is, bestaat er voor de korte termijn soms een schreeuwend gebrek aan product.

Vooral stro en hooi zijn momenteel veelgevraagd. Probleem is dat er door het natte weer van de afgelopen tijd bijna geen goed Nederlands product beschikbaar is. Daardoor kan het voorkomen dat er stro naar de Flevopolders gaat, naar boeren die zelf graan op het land hebben staan. Stro en hooi worden aangevoerd uit Duitsland, Frankrijk en zelfs uit Engeland. Vanwege de hoge prijzen kan dat uit.

Ook is er nog steeds een redelijk goede vraag naar mais. De mais staat op zich goed op het land, maar diverse veehouders hebben nog net even een aantal vrachten mais nodig om de periode tot aan de nieuwe oogst te kunnen overbruggen.

Bij de vochtige bijproducten is het aanbod aan tarwegistconcentraat ruim voldoende. De leveranties van aardappelvezels zijn deze week weer begonnen, perspulp zal over een week of twee weer leverbaar zijn, zo is de verwachting. Een product als bierbostel is ook goed beschikbaar. Hierbij houden vraag en aanbod elkaar redelijk goed in evenwicht. Zoals het er nu uitziet, zullen de voerprijzen op termijn iets gaan dalen, door een goede gewasgroei en voldoende (verwachte) beschikbaarheid.

Eén reactie

  • maluten

    Dan heb ik de oplossing,uit voorraad wel leverbaar super mooi hooi in Havelte!
    06-51192669

Of registreer je om te kunnen reageren.