Home

Achtergrond

Flink oplopend aanbod zet druk op de uienprijs

De oogst van de plantuien loopt af en de eerste zaaiuien zijn in beeld. De aanvoer van uien is na een periode met wat stagnerende aanvoer overdadig, met als gevolg prijsdaling.Ook deze week gingen er enkele tientallen centen van de telersprijzen af. De stemming is flauw. De afzet van uien in het buitenland is al met al niet slecht te noemen. Dat komt mede door de ten opzichte van enkele maanden geleden erg lage prijzen en de aanzienlijk betere kwaliteit.

De verwerkers en sorteerders hebben werkvoorraad voor vlot twee weken. In week 34 zal de huidige baalprijs à 12 tot 15 cent per kilo zakken onder invloed van oplopend aanbod. Dat geldt in het bijzonder grove uien. De nieuwe oogst is ook qua formaat veel beter dan het vorige seizoen.

Prognose: de prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.