Home

Achtergrond

'Er zijn nog genoeg mogelijkheden'

Vortum Mullem - Dorien Geven uit het Brabantse Vortum Mullem is 22 jaar en vorige week afgestudeerd aan de HAS Den Bosch in de studierichting bedrijfskunde en agribusiness.

Ze rondde de studie aan de HAS in vier jaar af. In de weekeinden werkt ze veel thuis in het ouderlijk bedrijf mee. Het vermeerderingsbedrijf telt 2.500 zeugen. Tijdens de opleiding deed ze een afstudeerproject bij stalinrichter Vereijken Hooijer in Beek en Donk. Het leverde haar na het afstuderen een verkoopondersteunende functie op op dit bedrijf.

"Ik heb nog geen plannen om het bedrijf van m’n ouders over te nemen", vertelt Geven. "Ik zie mijn toekomst wel in de varkenshouderij. Ik wil de komende jaren zoveel mogelijk kennis opdoen over de varkens en de sector en dan zien we wel welke kant ik op ga", aldus Geven.

In haar vrije tijd is Geven sinds kort actief bij het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Ook dit ziet ze vooral als een manier om te leren en veel kennis op te doen.

De situatie in de varkenssector is op het ogenblik best moeilijk. Geven merkt dat ook tijdens haar werk bij Vereijken Hooijer.

Toch is ze niet perse pessimistisch over de toekomst van de sector. "Ik zie nog genoeg mogelijkheden voor de hele varkenshouderij", aldus de Brabantse.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.