Home

Achtergrond

Behoorlijke vraag aardbeien helpt prijs iets vooruit

Prijzen voor de beste kwaliteit aardbeien profiteren deze week van een behoorlijke vraag. Een handelaar noemt Zuid-Europa en Rusland als goed draaiende afzetmarkten. Hij noemt een gemiddelde prijs van € 1,65 per pond.

Het prijsverschil met de gemiddelde kwaliteit is niet groot. Voor deze sortering wordt € 1,20 betaald. Deze partijen hebben wel te kampen met uitschieters in het weer de laatste week. Er wordt meer aangevoerd in lagere kwaliteitsklassen en ook de houdbaarheid is minder.

De verhouding topklasse (prestige) en middenklasse (balans) bij Fruitmasters ligt boven de twee-staat-tot-één. Ondanks de kwaliteitsproblemen is dat een normale verhouding.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.