Home

Achtergrond

Barbecue aan banden in Vondelpark

Amaterdam - Het Amsterdamse stadsdeel Zuid legt barbecueën in het Vondelpark aan banden.Vanaf volgende week mag er alleen vlees worden geroosterd op plekken die staan aangegeven met borden en waar onder meer vuurvaste containers staan voor smeulend afval.

Het terugdringen van het barbecueën geldt ook voor de meeste andere parken in Zuid. In het Beatrixpark en Amstelpark mag vlees roosteren binnenkort helemaal niet meer.

In het Vondelpark worden volgende week borden met informatie over het nieuwe barbecuebeleid geplaatst. In andere parken komen dergelijke borden twee weken later. Vanaf dan gelden de nieuwe regels.

Zuid maakte in mei bekend een barbecueverbod te onderzoeken in het Vondelpark. Barbecueënde parkbezoekers laten namelijk vaak afval achter, beschadigen het gras en bij het barbecueën komt rook vrij, die sommigen stankoverlast bezorgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.