Home

Achtergrond

Aanbodsgolf zet druk op prijzen voor aardbeien

De aardbeistruiken zijn nog lang niet leeg, en warm, zonnig weer leidt direct tot een aanbodsgolf aardbeien. Prijzen zijn daarom gedaald.

Voor de betere kwaliteit wordt nu € 1,90 per 500 gram betaald, tegen 2 euro een week geleden. De lagere kwaliteiten komen in sommige gevallen niet verder dan € 1,10. Relatief veel supermarkten hebben aardbeien in de aanbieding.

Terwijl de markten voor bramen en frambozen vrij stabiel zijn (beperkte aanvoer drijft prijzen al enkele weken op), is opvallend dat de rode bessen de laatste week in prijs zijn gestegen van zo’n 50 cent tot maximaal € 1,20 per 500 gram. De meeste rode bessen zijn nu geoogst en de vraag uit Duitsland is groot.

Prognose: prijsdruk bij aardbeien.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.